Face-Former® training

Oefeningen met de Face-Former®De Face-Former® is een trainingsapparaat waarmee de kauw-, slik-, tong-, gezicht- en ademhalingsmusculatuur “actief” wordt getraind. Dankzij 4 eenvoudige aan-en ontspanningsoefeningen waarin spiertraining en lippenspel centraal staan, worden de spierfuncties die belangrijk zijn voor kauwen, spreken, slikken en ademhalen versterkt (gelift) en in balans gebracht. Dus eigenlijk een soort fitness apparaat voor mond, keel en gezicht.

Onderstaand enkele oefeningen om te trainen met uw Face-Former.
Volg de aanwijzingen op deze pagina goed op voor een optimaal resultaat.

Belangrijk met betrekking tot de training met de Face-Former®

Zo traint u zoals het hoort, volg onderstaande aanwijzingen strikt op!

Basispositie- positioneren van de Face-Former

Plaats de Face-Former achter de lippen, voor de tandenrij. De lippen zijn licht voorgestulpt. Het lippentuitje is naar buiten gericht.

Correcte positie van de tong

De tong bevindt zich enkele millimeters achter de bovenste snijtanden. De tong heeft geen contact met de voortanden!! Zie plaatje voor de positie van de tong.

Deze tongpositie moet een vanzelfsprekendheid worden!

De nek is gestrekt!

Kin-/ halshoek is ca. 90 Graden

Deze houding van het hoofd moet een vanzelfsprekendheid worden!

Lippen samenpersen

Pers het lippentuitje krachtig samen en hou die spanning 6 seconden vast. Daarna de lippen 6 seconden ontspannen. Oefening 20x herhalen

Tongpositie en nekhouding handhaven!

Neusademhaling is belangrijk!

Binnen 3-4 weken is er een duidelijke verbetering bereikt wat betreft neusademhaling. Als het echt duidelijk merkbaar is de Face-Former minstens 3 maanden ook ’s nachts inzetten.

Doel: Aanleren van neusademhaling

Let op de onderkaak

De onderkaak mag tijdens de oefeningen niet naar voren geschoven worden. De ondersnijtanden bevinden zich achter de bovensnijtanden.

Goed om te weten

Tijdens het samenpersen van het lippentuitje geraken de tanden in een zweefpositie (ondertanden en bovenstanden hebben geen contact) en worden de kaakgewrichten ontlast. De onderkaak centreert zich, waardoor een harmonische training van de beide gezichtshelften mogelijk is.

Bekijk ook de oefeningen voor de Face-Former »